Tutorial Buat Burung Twitter Terbang Di Blog

code burung twitter terbang aizuddin com

Kalau korang ada perasan kat blog ni ada seekor burung yang aktif sibuk terbang ke sana sini. Kalau nak tau, burung tu merupakan adik beradik burung twitter. Baru la meriah sikit bila tengok ada burung terbang sana sini. Tak main dah burung yang statik je zaman sekarang.  Baru macam effisien sikit, orang nak follow pun senang. Jom kita memeriahkan twitter pulak lepas ni.

Langkah membuat burung twitter terbang.

1. Copy semua code burung twitter (ctrl+a dan ctrl+c). Dapatkan code di sini.

2. Cari perkataan a1zudd1n, ganti dengan twitter handle (username) twitter korang.

Nak lagi senang untuk proses pencarian, tekan ctrl + f. Dan masukkan perkataan a1zudd1n.

3. Masukkan code burung twitter ke bahagian widget (untuk blogger/blogspot) atau ke bahagian footer.php (wordpress) sebelum code </body>.

4. Last sekali jangan lupa save. Kedua-dua platform dah dicuba dan berjaya.

 

aizuddin :  Selamat mencuba! Tutorial yang ringkas setakat ni..ni pun salah satu tips nak tingkatkan follower twitter korang.

Thanks : cdiqlife, techgyo

Comments

comments

Comments

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *