Tutorial Cara Nak Tukar Gambar Logon Windows

Tutorial-Cara-Nak-Tukar-Gambar-Logon-Windows-aizuddin

Korang bosan dengan theme logon windows korang? Asyik gambar sama je tiap-tiap masa? Boleh cuba tutorial ni untuk menukarkan gambar atau theme logon windows korang. Boleh digunakan untuk semua jenis Operating System(OS) Windows. Kalau Mac, Ubuntu atau Linux, aku tak tau lah eh. Mac tak pernah guna, ubuntu dengan linux pernah guna tapi tak explore habis pun.

Software yang diperlukan, Tune Up utilities 2010. Tahun lain pun boleh rasanya. Tak ingat dah. Tapi dapatkan je lah latest version ni, baru lah up to date. Ada Turbo mode untuk main game, tu yang aku suka.

Dapatkan Software Tune Up utilities 2010 sekarang dan dapatkan sekali serial key yang baru update. Pilih salah satu key sahaja. Yang lebih, buat backup sekiranya key korang diblock. hehe.

Peringatan :

  1. Jangan daftar online, nanti key software tu dah tak boleh guna di pc korang.
  2. Jangan update new version. Ni paling latest tapi sebagai peringatan untuk masa akan datang.

Bila dia mintak key, ada dalam file txt tu, pilih salah satu, aku dah sediakan 3 untuk backup jika key korang di block misalnya. Untuk bahagian nama dan company, isi je pape. Tak kisah.

Untuk pengguna semua windows, windows XP, windows Vista dan windows 7

Ikut cara tutorial di bawah.

Screenshot 1 :

tutorial-cara-tukar-logon-windows-xp-vista-7-aizuddin

Screenshot 2 :

tutorial-cara-tukar-logon-windows-xp-vista-7-aizuddin-2

Akhir sekali, save logon screen dan apply.

Untuk pengguna windows 7 sahaja

Boleh guna software windows 7 account screen editor, software yang paling senang sekali nak guna. Pilih background (set background), lepas tu apply. Dah siap. Test lah dulu sama ada gambar yang dipilih tu sesuai ke tak. Nak nampak lagi best, pilih resolusi gambar yang besar. Baru lah gambar tak pecah.

Interface software windows 7 account screen editor, macam dalam gambar kat atas sekali.

Boleh dapatkan software windows 7 account screen editor.

Nak lebih detail, baca tutorial di blog bro syahirul.

Nota : Software Tune Up utilities 2010 penting bagi korang sebagai pc maintenance bagi mengurangkan benda-benda yang boleh memberatkan pc. Dengan syarat korang setting lah, mengikut apa yang direcommend dan gunakan tune up click maintenance bila perlu. Selamat mencuba! :D

aizuddin : Kepada blogger-blogger yang belum join contest denaihati, boleh join sekarang. Sementara stok masih ada. Target referal pun jadi lah. Dapatlah RM 20 untuk seorang.  Nak menang laptop dah macam susah dah sekarang. huhu. Boleh tengok entri contest hidup untuk memberi. Senang je pun. Ada beran?

Comments

comments

41 thoughts on “Tutorial Cara Nak Tukar Gambar Logon Windows

    1. aizuddin Post author

      dia punya main nak detect and repair error dalam pc..jadi bila error dah takde, pc boleh operate dalam keadaan maksimum..error ni yang boleh buat berat pc biasanya..gambar logon, turbo mode tu beberapa function yang best dalam tune up ni..try lah install, explore sendiri..banyak lagi sebenarnya.. :)
      .-= aizuddin´s last blog ..Sambutan Hari Belia Negara 2010 =-.

      Reply
  1. pauhputik

    salam bro….

    dah lama aku x guna tune up nie

    nie opinion aku la ek

    benda nie melembabkan pc kalau x guna

    gpon function dalam tu kebanyakkan dah ada kt windows

    dulu aku guna windows 7 gak, tp untuk change backgroud logon
    8)
    aku guna windows 7 toolkit (cari kat torrent)

    skunk dah tukar xp balik pasal laptop aku cam x sesuai je pakai win 7 :p
    .-= pauhputik´s last blog ..Penyakit Dari Laman Sosial =-.

    Reply
    1. aizuddin

      wasalam..aah memang dah ada…lagipun tak semua orang suka explore benda2 dalam pc ni..kebanyakkanya suka guna software lagi senang,..yg w7 punya..ada cara lagi senang..kalau baca balik..tau lah softwarenye..dah siap download link..tengok laptop lah..kalau serasi dengan w7..teruskan je lah..lagipun aku lagi suka w7 dari xp.. :)
      .-= aizuddin´s last blog ..Sambutan Hari Belia Negara 2010 =-.

      Reply
      1. pauhputik

        aku pon suka gak ngan windows 7 neh

        cuma laptop aku je cam berapa nak suka

        adohai, seb baek lappy awek aku support en 7 neh

        dia balik kalau rindu kat windows 7 aku amik laptop dia je la

        banyak agi benda x explore dalam tu :D
        .-= pauhputik´s last blog ..Bola (Kelantan vs Perlis) =-.

        Reply
  2. syinrayafa

    nice! aku dah lama dah baca entri tukar gmbr logon sebegini…tapi sehingga hari ini masih lagi tak terdetik utk tukarnya…hehehe…pakai yg asal je la..

    Reply
  3. Pingback: Logon Cantik For Window 7 - Linggars.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>