Trick : Cara Senang Apply Widget Wowzio

wowzio_why

Widget Wowzio ni boleh dikatakan 8 kali lebih cun daripada widget feedjit. Function dia lebih kurang feedjit je, tapi dia punya interface atau display memang best. Cara yang betul untuk apply widget ni adalah dengan menghantarkan emel.

Tapi, kebanyakkan orang bila nak apply widget ni mesti akan berasa kecewa dan frust sebab emel mereka tidak dibalas. Bagai bertepuk sebelah tangan pulak. hehe.

Tapi aku jumpa satu cara yang boleh dikatakan trick jugak la untuk korang pasang widget ni kat blog korang. Bagi menggantikan feedjit yang terlalu simple. Itu pun kalau korang dah bosan dengan feedjit ni.

  • Cara nak apply :

tak perlu lagi hantar emel. Just pergi kat website wowzio, kat http://www.wowzio.com/  (copy paste ni)

Lepas tu, tambahkan widgets/builderinvitation kat belakang url adress wowzio tu.

Contoh :

http://aizuddin.com/widgets/builderinvitation

– ni contoh je. Tambah link kat website wowzio macam dalam contoh ni.

  • Antara contoh widget yang boleh korang cuba :

wowzio Panoramic slideshow, live activity dan photo gallery.

tag_cloud Feed content, slideshow dan tag cloud.

Semoga berjaya! 😉

Nota : Aku suka widget ni bila dipakai sebagai live activity feed. Nampak macam cool je blog tu. hehe.

aizuddin : Aku tak pakai, sebab aku try macam berat pulak benda ni kat blog aku. Kalau korang try,  load cepat dan serasi kat blog korang, apa salahnya nak guna. Yang cun nanti, blog korang jugak kan?

credit : mohdhakim

Comments

comments

Comments

  1. says

    patutla aku try email…senyap je…erm nasib baik ada trick nie… settle masalah..ngeh2..
    .-= zik´s last blog ..Petua awet muda bagi lelaki =-.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *