Tawaran Biasiswa JPA Peringkat Diploma Dan Ijazah di IPTA dan IPTS Dalam Negara Sesi 2012 / 2013

permohonan biasiswa jpa 2012 2013

Tawaran Biasiswa JPA bagi mengikuti pengajian peringkat Diploma dan Ijazah Sarjana Muda di IPTA dan IPTS Dalam Negara bagi sesi 2012/ 2013.

SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

(a) Syarat-syarat Asas

(i) Warganegara Malaysia;

(ii) Umur tidak melebihi 25 tahun pada atau sebelum 1 Januari 2012;

(iii) Memiliki Sijil Penuh bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk melayakkan lantikan ke perkhidmatan awam termasuk kepujian dalam Bahasa Melayu dan Ujian Lisan pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; dan

(iv) Telah menerima tawaran kemasukan ke tahun pertama (1) pengajian (Bagi lepasan Matrikulasi/Asasi/STPM) atau tahun kedua (2) dan ke atas di peringkat ijazah pertama dan mempunyai baki 2 tahun pengajian; dan

(v)Tahun pertama peringkat diploma dari mana-mana IPTA (kecuali UPSI).

(b) Syarat Khusus (Kelayakan Akademik)

Pemohon yang sedang mengikuti pengajian atau pemohon yang telah diterima masuk ke IPT seperti yang disenaraikan di perenggan 2 sama ada peringkat Diploma atau Ijazah Sarjana Muda mulai Sesi 2010/2011 perlu mempunyai salah satu kelayakan akademik seperti berikut:

syarat biasiswa jpa 2012 2013

Baca lagi..
Rujukan laman web : esila

Info PDF :

  1. IKLAN TAWARAN PIDN 2012
  2. FAQ PIDN 2012

Nasib baik zaman aku study dulu ada biasiswa jpa. Kalau tak, komfem tak cukup duit belanja. Member2 yang amik PTPTN + biasiswa Mak ayah pun cukup-cukup je duit diorang. All the best untuk sesiapa yang nak apply. Kalau ada biasiswa lain, try je apply macam company2 ke. Cuba tanya kawan-kawan korang atau google. Mana tau ada. Dulu aku ada dapat jugak biasiswa maybank, tapi kena tolak sebab dah dapat JPA ni. Rezeki kot..

Comments

comments

Comments

  1. Era says

    Nk tanya, mcmana kalau saya belum habis asasi di salah satu ipts ni , tp nak mohon jpa untuk degree nanti. Sy akan habis asasi awal januari nanti, agak2 jpa bukak lagi ke application time tu, atau saya kena mohon sekarang? Boleh ke? and procedure mcmana?
    Harap dapat tolong and thank you :)

  2. hidayu says

    salam bro nk tnya. saya dr ipts. ade tak mana mana company or agensi yang offer biasiswa utk pelajar tahun ketiga dan ape syaratnya ? kot bro tahu . mintak kongsi maklumat :) tq

  3. says

    Dr. Laurence Fendrich of Lighthouse Point Dental can give you a gorgeous new smile and change your life!Dr. Laurence Fendrich is a graduate of Tufts University School of Dental Medicine, considered by many to be one of the finest centers for higher dental education in the country.

  4. says

    A aderência ao tratamento varia de acordo com conhecimento prévio
    referente à doença, com as questões culturais, crenças e situação socioeconômica do paciente e de sua família,
    a qual deve estar em sintonia com doente ao longo do processo de mudanças de hábitos.

  5. says

    I do not know if it’s just me or if perhaps everyone else experiencing problems with your blog.
    It appears as if some of the written text within your posts are running off the screen.
    Can somebody else please provide feedback and let me
    know if this is happening to them too? This could be a
    issue with my browser because I’ve had this happen before.
    Thank you

  6. says

    I do not know whether it’s just me or if everyone else encountering issues with your site.
    It seems like some of the text within your content are running off the
    screen. Can somebody else please provide feedback and let
    me know if this is happening to them as well? This may be
    a issue with my web browser because I’ve had this happen previously.
    Thanks

  7. says

    My brother recommended I would possibly like this blog. He used to be entirely right.
    This put up actually made my day. You cann’t consider simply how a lot time I had spent for this information! Thank you!

Trackbacks

  1. obat untuk kencing nanah pada pria

    Hai i particularly like about the picture / article / presentation that you describe. Very unique, interesting and useful. de Nature ialah sebuah CV yg berjalan dalam bidang pengobatan alami aman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *