Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids

ipad aizuddin dot com

Walaupun aku tak de iPad tapi aku tau yang kita boleh buat banyak benda dengan Ipad ni. Layan internet (bukak facebook dengan twitter 24 jam), main games (angry birds terutamanya, kalau boleh buat main dota lagi bagus), update blog, tengok movies dan banyak lagi..Itu semua perkara biasa. Tapi tak ramai yang mengetahui kehebatan dan fungsi lain di sebalik kelebihan ipad. Jom kita tengok..

ipad idad aizuddin com

iPad sebagai iDad

Ipad sebenarnya boleh berfungsi sebagai iDad. Nampak? Walaupun mak bapak tak de kat rumah, diorang pun boleh tinggalkan pesanan kat anak diorang dengan secara effisien. Siap nampak muka lagi, dah tak main dah mesej guna handphone je. Nak jugak yang boleh nampak muka.

 

ipad 2 aizuddincom

Ipad sebagai medium untuk bagi hadiah

Biasanya orang kalau nak bagi hadiah bunga kat seseorang, kena beli bunga di kedai bunga dulu baru boleh bagi kat orang tersayang. Tapi dengan adanya ipad, kita hanya perlu download gambar-gambar bunga yang menarik di internet, lepas tu terus send kat beliau. Kalau nak lagi gempak, boleh la cari gambar rumah ke, kereta ke  lepas tu send macam biasa. lol!

 

gambar ipad aizuddin com

Ipad sebagai buku atau majalah elektronik

Zaman sekarang, dah tak layan dah baca buku yang biasa kita jumpa. Ramai dah baca ebook je. Cari kat internet lepas tu terus baca. Nak simpan pun tak makan ruang. Pokok pun dapat diselamatkan. Kalau kat rumah aku, penuh dengan komik yang aku beli time kecik dulu. Last-last dah tak terjaga sebab budak-budak kecik yang buat main. Bukan diorang baca, diorang tolong koyakkan je. Penat eden kumpul. Minat membaca punya pasal. Asalkan membaca, bapak aku tak kisah. Belikan je untuk aku. Komik pun komik la. huhu..

 

“Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack”

 

aizuddin : Banyak kegunaan ipad ni. Sebab tu aku nak ipad dari blog mysuperkids. Mana tau ada rezeki. Boleh dapat free.

Credit comic : cartoonstock

Comments

comments

Comments

  1. says

    Saya melengkapi iPad dengan aplikasi Microsoft yang membantu saya menyimpan dokumen penting yang saya gunakan untuk tujuan pembentangan bersama klien perniagaan.. Oleh itu penting untuk seseorang yang membeli iPad untuk mengetahui tujuan membeli gajet ini serta mengetahui kebolehannya secara optimum. Walaupun ada produk komputer tablet pesaing di pasaran kini saya menganggap iPad adalah keluaran terbaik dan tidak boleh ditandingi jenama-jenama lain.. Saya menggunakannya setiap masa kerana ia adalah sebahagian kehidupan dan perniagaan spa yang saya jalankan katanya..Pantau bisnes.Menurut Ayu melalui iPad dia dapat memantau perkembangan spa menerusi kamera litar tertutup CCTV dari mana-mana sahaja kerana ia tampil dengan kelebihan konsep mobiliti.. Tidak seperti komputer riba iPad amat ringan oleh itu ia tidak membebankan sekiranya perlu dibawa selain kemas dimuatkan di dalam beg tangan.. Selain itu iPad penting bagi saya sebagai pengguna Internet kerana selain dapat berhubung dengan rangkaian perhubungan sosial saya perlu kekal berhubung dengan rakan-rakan klien dan pelanggan melalui e-mel katanya..Katanya lagi tidak terhad kepada fungsi perniagaan Ayu juga tidak ketinggalan memanfaatkan aplikasi hiburan yang ditawarkan iPad. kelebihan iTunes yang boleh dimuat turun secara percuma menjadikan pengalaman menggunakan iPad lebih menghiburkan.. Selain memuat turun fail-fail permainan dan lagu-lagu saya juga berkongsi fail-fail hiburan dengan rakan-rakan yang menggunakan iPad iPhone atau iPod…AYU memanfaatkan kelebihan aplikasi iPad untuk mengurus perjalanan bisnesnya.

Trackbacks

Leave a Reply to Daus Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *