Repair Network Problem di Sekolah

 

Repair Network Problem di Sekolah, originally uploaded by a1zudd1n. using Nokia 5800xm

 

Misi harini kena setelkan problem internet kat sekolah menengah. Tak de lah server sangat, masalah ip je ni. Problem dia tak susah pun, cuma data-data yg diberikan pihak tm kat pihak sekolah yang buatkan benda ni jadi rumit. Sabor je la. 

Patutnya kena bagi detail ip, subnet dns tu semua baru boleh setel. Ni bagi ala kadar. Tak dapat den nak nolong. Budak-budak kat sekolah tadi sibuk tanya, takde internet lagi ke cikgu?. Mesti nak main facebook tu. Lagipun diorang dah bosan tahap cipan layan game kat pc. Paling power pun, dapat main pin ball.hehe.

Nota : ni entri untuk semalam sebenarnya, tapi ada problem kat flickr la pulak..baru je setting balik..huhu

 

Comments

comments

Comments

  1. says

    Wohha! Itu citer rupanya papehal pun thanks becoz sharing…Faris pun dulu ada usha gak benda kat Makmal komputer sekolah dulu tapi apa pun tak paham pasal server ni…

    • says

      kalau detail lengkap dan tau problem senang nak setelkan.
      kadang2 pihak sekolah tu sendiri tak tau.

      itu yang buat pening tu, nak tolong pun tak dapat
      kena orang tm jugak buat, sebab dia lagi tau lebih detail 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *