Cara Untuk Cantikkan Profile Baru Facebook

new profile facebook aizuddin

Baru semalam semua profile facebook telah diupgrade kepada interface yang baru secara automatik. Sebelum ni boleh je kalau nak upgrade profile facebook ke new profile secara manual. Memandangkan ramai yang menunjukkan rasa tidak puas hati dengan yang baru, jadi aku pun biarkan lah kekal dengan yang lama. Baru lah old skool. Bila semua dah tukar ke baru, baru sibuk nak customize jadikan profile facebook tu jadi lebih lawa.

step cara cantikkan profile facebook baru aizuddin com

Sebenarnya ada banyak cara nak buat, cuma aku paling suka guna application kat facebook tu sendiri. Ada orang create, guna je lah kan. Lagipun dalam banyak-banyak cara yang aku jumpa, cara ni paling senang. Just upload gambar, setting kedudukan, zoom in zoom out, drag gambar dan yang paling best boleh ubah gambar yang kiri jadi ke kanan dan sebaliknya (flip). Siap setting, last sekali set profile picture. Dah siap!

Kalau korang ni rajin nak main edit dengan photoshop, boleh cuba versi photoshop kat blog mrpiratz atau di sethsandler.

link alternative bagi profile facebook layout psd photoshop : mediafire

Nanti kalau ada orang tag, gambar kat tengah tu akan jadi lain dan tak tersusun balik. Caranya, korang tujukan mouse ke atas gambar belah kanan yang ditag tu, ada gambar anak panah untuk hidekan. Nanti gambar profile yang korang buat tu akan tercantum balik. Selamat mencuba!

Nota : Tak payah guna piccut. Nanti kena jawab survey pulak. Dulu free je. T.T

aizuddin : Boleh abaikan gambar tu. Fokus kat tempat aku kerja je. lol!

Comments

comments

Comments

Trackbacks

  1. […] Sumber: Aizuddin Entry ni Rie dah  bookmark di laptop tapi masih belum cuba buat lagi. Sesuai untuk siapa-siapa yang memang hantu facebook (Facebook Berhantu? LOL), korang boleh cuba buat profile page lebih cantik dengan gambar korang disusun mengikut turutan menarik da bomb. Kalau tak faham apa yang Rie merepek, sila jengah Cara untuk Cantikkan Profile Baru Facebook […]

  2. […] lagi satu ihosterz..member aku punya :p aizuddin recently posted..Cara Untuk Cantikkan Profile Baru Facebook […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *