Tips Pemasaran Instagram Untuk Bisnes #1

tips pemasaran instagram bisnes aizuddin

Gambar #1 (Update 9.9.2015)

Sebenarnya, bisnes di Instagram lagi mudah daripada di Facebook.

Ramai yang belum jumpa cara yang betul.

Sebab apa? Teruskan bacaan anda.
Anda akan tau dan jumpa nanti sebabnya :)

Sebelum tu, anda dijemput untuk join group facebook
perkongsian PERCUMA saya.

Klik laju2 >> group facebook Kaki media.my Marketing

(Alhamdulillah, buat masa ni sudah ada 4,600 orang ahli group)

*Boleh juga follow akaun Instagram saya jika sudi :)
Klik laju2 >> a1zudd1n

Memandangkan ramai yang masih tanya dan belum tau
untuk membuat pemasaran di Instagram,

Saya share sedikit tips berdasarkan ‘pengalaman sendiri’
dan ‘teori sendiri’.

Saya tak kata cara saya ni betul dan ‘perfect’ tetapi
sekurang-kurangnya anda boleh dapat sedikit ‘idea’ untuk
membuat pemasaran di Instagram nanti. InsyaAllah 😀

tips pemasaran Instagram bisnes 1

Gambar #1 (Semasa Posting Ini Ditulis)

Introduction
———–
Saya perlu perkenal dan terangkan latar belakang saya
di ‘dunia Instagram’ terlebih dahulu.

Macam mana saya ‘convert’ akaun saya jadi ‘super saiya’
supaya orang boleh percaya & ‘trust
dengan penulisan dan tips saya lepas ni. 😛
.

Gambar  #1 :

Profile account instagram saya
Boleh follow kalau sudi : www.ig.aizuddin.com

Jumlah posting setakat ni : 511
Followers : 1491

*segala waktu screenshot/printskrin adalah
ketika tips ini ditulis pada 1 Januari 2015.
sekarang mungkin berbeza sedikit

.

tips pemasaran Instagram bisnes 2

Gambar #2

.
Gambar #2 :
posting pertama saya di instagram, 128weeks ago.

Dalam 2-3 tahun lepas kot..

Daripada sorang yang like gambar..

Itupun awek sorang je yang like, jangan salah faham.
Bukan awek saya, awek orang tu. Kawan blogger.
Jangan stalk beliau pulak 😛

Kepada ramai sikit orang like.
.

Tak percaya? Refer gambar #3 di bawah.

tips pemasaran Instagram bisnes 3

Gambar #3

Ramai sikit kan orang like?

Saya banyak belajar & explore dunia
Instagram, cara nak guna dan yang paling penting
cara orang2 atau igshop buat bisnes di instagram.

Macam mana nak tau followers kita betul-betul berkualiti dan power?
Lihat pada jumlah likers pada posting kita.

Saya lebih suka mementingkan KUALITI berbanding KUANTITI.
Lihat posting saya di facebook untuk pencerahan.

Followers Berkualiti = Potential Buyers => Customers => Sales

>> KUALITI vs KUANTITI followers Instagram

 

tips pemasaran instagram bisnes aizuddin 2
Yang ni saya buat untuk Profile akaun diri saya sendiri.
Untuk klien saya, boleh lihat di posting >> Pemasaran Instagram
.

Nak Tau Lagi Tips Pemasaran Instagram?

SILA “UNLOCK” CONTENT DI ATAS

UNTUK MENGETAHUI LAGI TIPS FREEMIUM PEMASARAN INSTAGRAM UNTUK PART 2 DAN SETERUSNYA

DAN DAPATKAN  “CODE HARGA PROMOSI EBOOK INSTAGRAM

*Slot Terhad sahaja sebelum harga dinaikkan :)

Comments

comments

Comments

    • says

      I get SSI and I know some people. With EBT they can work if they can find job but. The EBT they get are for there kids witch when the kids trunk 18 they are off the case the money goes down See you only get.so much and can by food but you have to really watch what.you spend.Reply

    • says

      I can see that you are an expert in this area. I am starting a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business.

    • says

      Jaj, ne is emlegesd a meggyet. Nekem hétfÅ‘n hozzák az x kilót… Már most kész vagyok tÅ‘le. Még nem hevertem ki a cseresznyét sem, és már itt a meggy, és a barackot három hét múlva hozzák állítólag. Brrrr

    • says

      Nos, a célod elérted:)) Sikerült! Igyekszem jobban figyelni ezentúl, csak sikerül:)Egyébként egy nagyon jó módszert láttam erre Zsuzskánál: a megjegyzéseket moderálta, de csak azért -mint írja-, hogy a kommentek ne maradjanak megválaszolatlanul. És ez szerintem így nagyon korrekt.

    • says

      Explained beautifully, succinctly and honestly with the knowledge gained from personal experience. Thank you :) This should be compulsory reading for all MPs, bureaucrats and anybody who reads the tripe in certain papers about benefit scroungers.Keep it up for everyone's sake :)

    • says

      maaf lambat reply tuan/cikpuan :)

      ok boleh tuan/cikpuan :)
      whatsapp “ebook ig” ke 013- 719 1276

      sementara masih ada harga promosi :)

      Terima kasih tuan/cikpuan :)

  1. says

    One of my high school teachers loved to go online and invest in stocks. He liked to go to Vegas too, but figured that it probably wa#8;sn217&t the best thing for him to do, seeing as he was an LDS bishop at the time. The stock market was his equivalent of Postum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *