Laman Web Untuk Hantar Sms Secara Percuma

laman-web-untuk-hantar-mesej-free-aizuddin

SMS atau nama panjangnya Short Messaging System / Short Message Service semakin popular di kalangan pengguna-penguna telefon bimbit. Kalau tak de credit mesti korang tak boleh nak mesej kan? Apa lagi nak buat panggilan. Kalau dulu laman web mobik amat popular bagi orang yang nak dapat mesej free, tapi website tu macam dah tak boleh guna pulak. Tak tau lah kenapa.

laman-web-untuk-hantar-mesej-percuma-aizuddin

Ada website yang seperti mobik, tapi kali ni tak perlu daftar pun kita dah boleh guna sistem mesej free ni.

  • Cara nak guna :

1. Masukkan no telefon yang untuk dihantar – tambah nombor 6 di hadapan nombor telefon yang nak dihantar.

Contoh :

(0171234567 –> 60 171234567)

2. Taip mesej – Tak boleh pendek sangat.

3. Isi captcha verification yang disediakan.

4. Tekan send.

Aku dah try sistem ni, dan boleh dikatakan berjaya delivered dengan selamatnya. Tapi, sayang sistem ni berjaya digunakan untuk dihantar ke nombor yang menggunakan maxis sahaja. Tak tau lah kenapa.

Tapi sistem dia dia valid untuk hantar ke nombor maxis sahaja. Mengikut apa yang aku punya kajian lah. Kalau hantar kat nombor maxis terus je sampai. Kalau celcom, tak sampai-sampai pun aku try. Kenapa entah.

aizuddin : Benda ni paling sesuai guna jika terdesak. Kalau tak terdesak pun boleh guna jugak. Budak-budak sekolah pun tak perlu lah nak topap selalu. Sedangkan guna untuk beberapa mesej je. Pastu dah expired. Kan dah rugi.

Lawat laman web mesej free di sini. Enjoy! sementara stok masih ada. ;)

Nota : Jangan salah guna pulak mesej free ni, contoh nak buat ugutan dan sebagainya. Nak buat mengurat tak pe. hehe. Bergurau.

Puas hati lah jugak bila tengok Ain Af8 tersingkir, padahal aku nak si Maulana tu yang tersngkir. Tak habis-habis dengan jazz dia. Tak minat betul. haha. Keputusan Pilihanraya Sibu, DAP menang? Adakah Tsunami pilihanraya dah sampai ke Sarawak?

Comments

comments

Comments

  1. Frantz-Senpai says

    practice maen mende ni sejak tahun lepas.. sodap.. tahun lepas pakai domain laen (freesms.cloudapp.net)
    .-= Frantz-Senpai´s last blog ..Plugin: Front-End =-.

  2. Frantz-Senpai says

    cuba bro google perkataan “free-sms” banyak2..
    .-= Frantz-Senpai´s last blog ..Plugin: Front-End =-.

  3. seadead says

    bagus arr mende alah nie. Boleh la aku cuba2 main2 mesej kan walaupun aku memang x minat mesej2 nie…..huhuhu…pasni nak announce kat ahli xyah guna kredit aku, yeessss……(giler kentang post kau, semua masuk skali….Peminat Af ko rupanya)

    blogwalking = komen anda menggembirakan saya
    .-= seadead´s last blog ..DUNIA DI HUJUNG NYAWANYA =-.

  4. Nik Anas Farhan says

    betul cakap aizuddin… ari tu saya dah cuba dah hantar untuk no celcom… saya tunggu sampai be rejam2 tak sampai2 jugak… sekarang baru tahu… rupa2nya ianya lebih prefer untuk maxis je kan???

    bagus juga lah benda ni…kalau tak da duit bolehla guna :)
    .-= Nik Anas Farhan´s last blog ..Top 10 Laman Sosial Popular DiKunjungi =-.

  5. says

    Having read this I thought it was very informative. I appreciate you spending
    some time and effort to put this content together. I once again find myself spending way too much time both reading and leaving comments.
    But so what, it was still worth it!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *