Laman Web Template Pilihan Untuk Pengguna Blogspot

blogger template

Template atau theme amat penting bagi sesuatu blog. Ia akan memberikan first impression apabila seseorang itu masuk ke blog anda. Jika template pun best, sedap mata memandang. Baru lah ada mood diorang nak baca entri-entri korang nanti.

Ni merupakan salah satu tips mulakan blog yang aku pernah beritahu kat entri lepas. Kalau belum baca, boleh tengok sini.

Antara laman web yang best untuk korang cari template :

  • Untuk umum @ lelaki. hehe.. –>
  1. btemplates
  2. deluxetemplates
  3. bloggertemplatesfree
  4. blogtemplate4u
  • Untuk blogger perempuan. Sebabnya template-template ni terlalu fancy untuk lelaki ->
  1. scrappinblogs
  2. bloggerblogbackgrounds
  3. jellypages
  4. hotbliggityblog
  5. dottydotdotdesign1

Ada banyak lagi link. Tapi yang aku senaraikan kat sini adalah yang terbaik yang pernah aku jumpa. Kalau link banyak-banyak pun tak guna. Kalau templatenya tak best. hehe. Kalau korang pun ada lubuk pilihan korang, boleh lah share kat sini. Sharing is sexy. huhu.

P/s : Mungkin aku akan buat top template pilihan aku untuk pengguna blogspot nanti. InsyaAllah. Jom bertukar sekarang! Baru lah cun blog korang nanti.

Comments

comments

Comments

    • says

      memang benda paling lepak lah..cari template ni..tp kalau dah dapat yang mantop..memang puas hati..nanti2 lah aku buat review template yang terbaik..puas hati lah..hehe

      tapi kan..bukan dah boleh keep widget ke skang?sebab aku baru tukar template budakmice tu..dia dah boleh keep widget..jadi tak payah nak setting sangat widget2 tu balik..cuba try..

    • says

      oo..tapi aku pun baru jugak dengan wp..setakat basic ni aku tau lah..kalau ko nak serius dengan blogging..ok lah..tapi kena ada domain n hosting dulu..baru boleh install wp..huhu

  1. says

    bagus template nie.. tapi kadang2 template nie ade iklan yang mengganggu macam widgeo.. menyemak jer.. :)

    Putera Melaka,
    Blog – http://www.puteramelaka.co.cc/
    Laman Web Stormreaders – http://www.stormreaders.co.cc/
    Kedai Buku “Online” Stormreaders – http://www.stormreadersstore.co.cc/

    Jom sertai Stormreaders! Dapatkan maklumat lanjut mengenai syarikat Stormreaders, produk-produk ilmiah edarannya & cara-cara untuk menjadi ahli dan pengedar di http://www.stormreaders.co.cc/ sekarang!
    .-= Putera Melaka´s last blog ..Jom Sertai Stormreaders & Miliki Produk-produk Ilmiah Edarannya =-.

    • says

      ada je..wp convert ke blogger..nanti2 kot aku review..sebab busy skit minggu ni..huhu..btw asal nak tukar template? bukan dah ok ke template ko tu..hehe

  2. olly says

    sy dah ada guna template sblum ni, yg basic template for the new user la kn, pastu, bila try nk tukar ngan template baru, dia mcm bertindan plak…dah try, =( nk remove template lama tapi tak pandai…macam mana ni, tolong…huhu

    • says

      cuba pergi dekat dashboard>design>template designer
      tengok-tengok la setting kat situ..

      kalau tak boleh jugak..cari template baru,download dulu..lepas tu upload dekat dashboard>edit html

      file template .xml kalau tak silap

  3. ollykal says

    kalo saya nk wat entri pasal dr mana saya dpt template yg cute n link pd entri awk ni boleh tak?

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *