Kenapa Anda Mesti Ada Blog Atau Laman Web? Kenapa?

irfan khairi aizuddin com perniagaan internet blog laman web kaki media my

Sebenarnya ramai yang tanya saya
nak buat blog dan laman web.

Tapi sebelum tu,
kita kena tau dulu apa function
dan tujuan kita buat blog atau laman web ni.

Bagi yang belum dapatkan panduan buat blog secara PERCUMA
boleh klik >> Panduan Buat Blog Percuma

Sebelum sambung baca,
kita tengok dulu apa otai perniagaan internet, Irfan Khairi.

*Abaikan gambar kat atas tu,
Pergi bertapa dengan Irfan Khairi
masa zaman muda2 16 Oktober 2012 😀

Ok, saya highlightkan beberapa perkara
yang penting dalam video tu
dan kita link kan dengan tajuk posting ni
untuk kita lebih mudah faham :)

Boleh?

.
.
Highlight Video Irfan Khairi

Macam mana nak kalahkan pesaing kita?
Salah satunya melalui kaedah promosi
+ pelbagaikan promosi platform internet

Macam perang la,
kalau 1 askar lawan 10 askar
kalau 1 askar lawan 5 askar

askar = platform internet (facebook, BLOG (laman web), youtube, twitter dan Instagram)

Kita perlu jadi yang 10 askar kan?

.
Untuk berjaya dalam perniagaan internet
atau marketkan bisnes kita di internet.

Kita tak boleh harapkan 1 sahaja :)

.

 

Apa Kaitan Blog & Laman Web
dengan Perniagaan Internet (Perniagaan Secara Online)

+ Blog dan laman web biasanya akan dikaitkan dengan
Perniagaan Internet

+ Macam mana kita nak sampaikan kepada audience
detail dan maklumat perniagaan kita di internet?

Salah satu cara di sini,
melalui blog dan laman web.

Betul tak?

.

.

Perniagaan perlu bergerak (berevolusi)

Teknik promosi, strategi marketing

Sampai bila kita nak bergantung / tumpang
pada orang lain contohnya facebook page.

Pernah tak terfikir, kalau suatu hari nanti,
facebook tiba2 boleh mati macam yang pernah dialami oleh
friendster, myspace dan lain-lain.

.

Nampak macam mustahil, tapi tak mustahil sebenarnya.

Siapa sangka, friendster yang femes suatu ketika dulu
dah jadi kenangan.

Sekarang ni pun siapa yang buat bisnes
di facebook pun tengah lemas.

Banyak benda facebook dah ubah dan limitkan.
Biasa la, benda free kan?

.

Kita perlu buat backup plan siap2 sebenarnya :)

Maaf terpanjang pulak,
Sambung next post kalau ada rezeki.

Saya cerita lebih detail.  InsyaAllah

Kalau tulis panjang2 nanti
takde siapa nak baca pulak.

.

Sebelum tu,

Boleh klik portfolio laman web saya ni kejap 😛
>> www.kakimedia.my

Boleh faham ke tak ni?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *