(GRAVATAR) Paparkan Gambar Anda di Ruangan Komen

gravatar-aizuddin

Entri ni lebih kepada mengajak korang semua menggunakan avatar(gambar) apabila memberikan komen. Tidak kira sesiapa pun. Sama ada korang mempunyai atau tidak website/blog, korang juga boleh memberikan komen dengan lebih cun selepas ni.

Caranya, korang hanya perlu mendaftarkan diri di GRAVATAR. Dengan hanya memerlukan akaun email dan upload gambar kesukaan korang. Tidak kira gambar apa sekalipun. Asalkan korang bahagia. hehe.

1 Contoh apabila korang tidak mempunyai akaun gravatar. Mana satu gambar lebih kacak?

Senang bukan? Apa yang hanya korang lakukan lepas ni adalah mengisikan email yang korang daftarkan untuk account gravatar tadi ke dalam ruang komen nanti. Selepas ni, gambar korang akan terpapar dengan sendirinya. Tiada lagi gambar G, alien, orang misteri dan lain-lain.

2 Antara default gambar untuk guest. Gambar yang amat membosankan. Tak famous langsung. hehe.

Account gravatar ni valid secara global, asalkan diorang menggunakan perkhidmatan gravatar di website mereka. Kebanyakkan website/blog di yang berhosting dan domain sendiri menggunakan perkhidmatan ni. Jadi tunggu apa lagi? Sign up, upload gambar dan enjoy!

Setiap komen anda amatlah berharga walaupun sepatah~

Comments

comments

Comments

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *