Blog Sudah Mempunyai Google Pagerank 3

google pagerank3 aizuddin com

Baru-baru ni google telah mengupdate google pagerank bagi semua laman web yang ada. Blog-blog dan laman web di Malaysia juga tak terkecuali. Sudah sekian lama aku tunggu pagerank 2 nak naik ke pagerank 3, akhirnya blog ni sudah berpagerank 3.

Pagerank ni pun memainkan peranan dalam kedudukan carian di google selain keyword-keyword yang digunakan di dalam entri. Aku tak reti nak cerita banyak-banyak sebab aku pun tak habis study lagi tentang pagerank. Apa yang aku baca, kalau kita banyak meninggalkan komen di blog-blog dan laman web yang berpagerank lebih tinggi dari pagerank kita. Ia juga mempengaruhi nilai pagerank blog kita kalau google pagerank diupdate pada masa akan datang.

Jadi, rajin-rajinkan lah tinggalkan komen di blog yang berpagerank lebih tinggi dari kita dan sistem komennya yang dofollow. Jangan risau, sistem komen aku adalah dofollow.

Kalau korang nak cek jugak berapa pagerank blog, boleh pergi ke prcheck dan boleh ambik widget letak di blog. Selamat mencuba!.

aizuddin : Ok lah, dalam setahun lebih blog dah dapat pagerank 3. Bukan gila rank, tapi sekurang-kurangnya ada lah hasil selama blog ni diwujudkan. Tak de lah sia-sia macam tu je. Pagerank blog korang pulak berapa?

Comments

comments

Comments

  1. says

    wwaaa.. tahniah bro.. blog dofollow ni bagus… nampak ramai dah tukar blog jadi dofollow.. satu penghargaan kepada komentar.. kalau dah pr3 mesti naik earning nanti.. jumpa kat utm belanja ek..

    • says

      dofollow je la salah satu cara aku menghargai pengomen kat blog ni, tak kisah la kalau share sekali pun
      pr dengan earning tak de lah nak berkadar terus..sama je kot constant..haha..insyaAllah kalau banyak duit..boleh la :)

  2. says

    My spouse and I stumbled over here from a different web address and thought
    I might as well check things out. I like what I see so now i am following you.
    Look forward to looking over your web page yet again.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *