Ayat Jualan atau Skrip Pemasaran (COPYWRITING)

Anda tak tau buat ayat iklan atau ayat jualan?
Takde idea langsung macam mana nak mula?

Pernah alami ke masalah di atas?

Saya cuba bantu,
Semoga bermanfaat insyaAllah :)

.

Apa itu copywriting?

Copywriting biasanya akan digunakan
semasa kita buat iklan/tawaran.
.
Penting ke copywriting dalam ayat iklan?

.
Depend,
berdasarkan pengalaman saya..
asalkan point yang ada dalam ayat iklan
itu TERSUSUN dan memang DIPERLUKAN
oleh pembaca/prospek pelanggan.

Dah ok dah :)
.
.
—–
Tips copywriting (basic)
——
Ingat tak masa zaman sekolah
masa kita nak buat karangan,
ada 3 benda basic.

1. pendahuluan
2. isi
3. penutup

Sama jugak dalam copywriting iklan
3 benda basic

——
1. Pendahuluan – HEADLINE
+ Tajuk promosi / tajuk iklan
.
2. Isi – TAWARAN YANG PELANGGAN AKAN DAPAT
+ Kelebihan produk (better terangkan kelebihan daripada ciri2 produk)
+ Biasanya pelanggan lebih nak tau apa yang diorang dapat,
sama ada boleh selesaikan masalah mereka atau tidak
berbanding ciri2 produk tersebut.
.
3. Penutup – CALL TO ACTION
+ Cara untuk hubungi(pm/wasap/sms) / kupon diskaun dll.
.

Faham ke faham?
Semoga bermanfaat 😀

Kalau rasa bermanfaat boleh LIKE posting ni
atau komen di bawah.

Jika ramai respond,
saya cuba update part 2 berserta contoh.

Supaya lebih mudah untuk anda faham dan apply :)

.

*Tips ni sebenarnya
saya dah share lama dalam grup facebook saya

Boleh join kalau sudi : http://group.kakimedia.my

Dan boleh refer di sini : http://bit.ly/kakicopywriting

Ebook Teknik & Skrip Pemasaran Facebook saya dalam proses untuk siapkan.

Boleh refer >> Ebook Pemasara Facebook

Harga Promosi untuk 10 orang terawal sahaja 😀
*Update : sekarang sudah ada 9 orang buat tempahan.

Tinggal 1 orang terawal sahaja :)

,

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *